Hvor kan bevisstheten være lokalisert?

I middelalderen trodde man bevisstheten var noe som hørte hjertet til. I dag tror vi den sitter i hjernen, men vi vet jo ikke hva vi ikke vet. Så hvor er bevisstheten lokalisert i kroppen?

Kanskje er det slik at hjernen er en sender og mottaker av frekvenser, hvor bevissthetens oppgave er å ta inn disse «signalene».

Eller kanskje er bevisstheten lokalisert i sjelen, eller en kombinasjon. Hvilke tanker har du om hvor den kan være plassert?

Hva om vi deler bevissthet inn i to nye kategorier. Den ene som en aktiv bevissthet, den andre som en passiv bevissthet. I den aktive bevisstheten foregår tenkning og refleksjon. Her kan fornuften og følelsene eksistere og det er her vi tar avgjørelser. I den passive bevisstheten (den bevisstheten vi ikke legge merke til at vi er bevisst på), vil intuisjon holde til. I denne delen kan det være sending og mottak av hjernebølger foregår.

At bevissthet skal være så vrient å definere å få tak i. Hva vil det bety om vi viste hvor den er lokalisert i kroppen, vil det ha noen praktisk betydning for det å være ett menneske? Spiller det egentlig noen rolle om den hører hjemme i hjertet eller hjernen, eller om det er en kombinasjon. Det er flere ulike teorier som er utviklet og diskutert om bevissthet og det alle virker å være enige om, er at vi har bevissthet.

Eller kanskje vi er bevissthet. Hva føler du er mest riktig, at du har en bevissthet, eller at du er bevissthet?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.