Livets ytre påvirkning

Det virker innlysende at vi blir påvirket underveis i livet. Vi omgås andre mennesker sine tanker og ideer. Vi tilegner oss kunnskap fra bøker og andre medier. Vi får erfaring gjennom å leve og vi er hele tiden under utvikling. Det virker umulig å unngå påvirkning. Hele tiden omgås vi mennesker, steder og ting som preger vårt syn på livet.

Vi beveger oss i den retningen vi forestiller oss, og vi har en forestilling om det vi utformer og designer i våre tanker. Dette betyr at vi alle har muligheten til å forme vår egen unike livsopplevelse. Vi er født inn i denne verden som skapende vesener, utstyrt med følelser som korrigerer oss underveis på reisen. Som nevnt i posten Mannskapet vi har med oss, har vi alle med oss mennesker i livet som er med å påvirker våre valg.

Noe av dette mannskapet er med fra en havn til en annen, andre er med over lengere strekninger, noen kommer ombord ved spesielle anledninger og innimellom kan vi ha med oss en blindpassasjerer. Veldig få av de som er ombord blir med hele veien i livet. Mannskapet vi kaller vår indre kjerne er de mennesker som er med hele veien. Disse kan være foreldre, barn, en kjær venn eller kanskje en ektefelle. Mannskapet ombord er uansett reisestrekning de som hjelper oss fremover i livet.

Hvilke tanker tilfører mannskapet deg, hva får de deg til å lese, se på tv og prate om? Hva får de deg til å tenke? Hva får de deg til å føle? Når du har fått klarhet i hvem du omgås og hvordan de påvirker deg, er du klar til å ta et stort spørsmål om du ønsker å vurdere mannskapet du har med deg. Du kan spørre deg selv om du synes denne påvirkningen er okei.

Finner du noen ombord som påvirker deg til å reise et annet sted enn hva du innerst inne føler er riktig, kan det være en ide å bytte dette manskapet ut. For hvordan skal du komme deg dit du vil i livet dersom du hele tiden lar deg påvirke av negative mennesker som vil du skal reise et helt annet sted enn du ønsker selv?

Det virker å være to grunnleggende ting som er med å påvirke våre liv. Det ene er de bøkene vi leser, hva vi velger å putte inn i tankene våre. Den andre er de menneskene vi omgås, det mannskapet vi har ombord.

Dersom du velger å bytte ut mannskap kan du endre på seilene dine så du kan få mere vind i dem og du begynner å bevege deg i større fart mot dine drømmer og begjer. Når du har fått fart i seilene er det viktig for din egen del at du er på vei i en retning du ønsker og begjærer for fremtiden. I den gratis e-boken Slik får du 2012 til å bli ditt beste år, gir vi deg konkrete metoder og verktøy for å få netopp dette til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.