Mannskapet vi har med oss

Vi kan forestille oss livet som en reise på havet, hvor alle menneskene er som små seilbåter. Vi kan forestille oss seilbåten vår har med seg mannskap for er det mulig å seile rundt på egen hånd. Noen farter fra havn til havn (se posten: Som en reise på havet for å lese om å sette seil), andre strander på en øde øy. De fleste av oss velger å reise rundt i livet med mannskap, faktisk er det vel ingen som reiser uten.

Mannskapet hjelper oss med å ta valg i livet og sette seil. Mannskapet sier noe om sin tanker om hvordan vi bør forholde oss til vinden som blåser. Mannskapet er med å sette seil å holde skuta flytende. Noen ganger opptager vi mannskap som vi vil skal forlate skuta. Dette kan være en nyttig innsikt, for dette kan dreie seg om mannskap som jobber imot kapteinens ønsker.

Dersom du finner ut at alt mannskap er av beste sort for deg, er det ingenting som er bedre enn det. Dersom du finner noen råtne epler i kurven kan du velge mellom følgende alternativ. Enten kutte ut relasjonen helt, eller begrense den. Uansett hva du velger er det ditt valg og ditt mannskap. Er det et bra mannskap kan du velge å utvide relasjonen.

Bytter du ut mannskapet vil du oppleve nye tanker og ideer på hvordan du kan sette dine seil. Du blir klar over hvilken stor betydning mannskapet faktisk har. Når du ser over hvilke mennesker du lar deg påvirke av å velger nytt mannskap, er du i stand til å velge mannskap som hjelper deg fremover. Du kan velge mannskap til en bestemt stilling ombord, eller velge å bytte ut større deler av mannskapet. Når du har klarhet over hvilket mannskap du har med deg og hvordan disse påvirker, kan du komme deg fortere dit du ønsker ved ha med deg mannskap som støtter deg i dine valg.

Én tanke om “Mannskapet vi har med oss

  1. Tilbaketråkk: Hva blir vi påvirket av? | PersonligUtvikling.net

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.