Som en reise på havet

Det virker som livet kan sammenlignes med en reise på havet, hvor vi alle er som små seilbåter. Havet ligger åpent for oss alle og vi kan reise nøyaktig hvor vi setter vår kurs. Ombord i seilbåten setter vi kursen dit kapteinen forestiller seg båten skal reise. Sånn virker det å være med oss mennesker også, Vi beveger oss i den retningen vi gir oppmerksomhet. De tingene vi gir oppmerksomhet er jo det vi får mer av i livene våre.

Ute på havet blåser den samme vinden på oss alle, de samme utvendige forutsetningene er tilstede. Når den samme vinden blåser på oss alle og vi reiser i ulike retninger må det være noe annet enn vinden som avgjør hvilken havn vi kommer til. Det virker som det handler mer om hvordan vi setter våre seil, hvordan vi velger å forholde oss til det som skjer enn hvilken vei vinden blåser.  Hvordan vi setter våre seil må være det som avgjør hvilken havn vi ankommer. Vi kan derfor bruke vår erfaring til å sette bedre seil i dag enn vi gjorde i går. Et godt spørsmål å stille seg selv; Hvis du kan gjøre livet ditt til noe bedre, burde du da gjøre det?

Det første vi trenger når vi skal sette våre seil, er å vite hvor på kartet vi er. (Hvordan ser det ut i livet ditt i dag? Hvor gammel du er, din sosiale status (barn, samboer, ektefelle, enslig). Netto formue og brutto inntekt. De oppgaver du bruker mesteparten av tiden på, hvilke nye ting du lærer i løpet av en dag. Alle de ting som kan beskrive deg, hører med på kartet). Hvordan ser livet ditt ut om du skulle beskrevet det med dine egne ord?

Når du har kartlagt og bevisstgjort deg selv på din egen status, kan du stille deg følgende spørsmål… Er dette slik jeg vil ha det, trives jeg med dette livet?

Gjør du denne øvelsen, blir du i stand til å sette bedre seil i dag, enn du gjorde i går. Med en bevisstgjøring får du muligheten til å være kaptein i ditt eget liv. Du får muligheten til å vokse som menneske og tiltrekker deg de tingene du ønsker livet skal inneholde.

Velkommen til den første dagen i resten av ditt liv!

 

1 tanke om “Som en reise på havet

  1. Tilbaketråkk: Mannskapet vi har med oss | PersonligUtvikling.net

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.