Å leve i livets valg

Det er sånn med livet at det består av en rekke valg. Hele tiden og i alle situasjoner står vi ovenfor valg. Vi velger hvordan vi setter våre seil og dermed forholder oss til virkeligheten. Vi kan velge den ene eller den andre veien, men uansett er det vi som velger. Det kan virke som vi gjør valg helt uten å tenke oss om og handler på ren impuls. Andre ganger bruker vi tiden godt å gjør et veloverveid valg. Uansett hva som skjer i livet står vi ovenfor valg. Vi må velge hvordan vi skal sette våre seil og forholde oss til den vinden som blåser.

Valg er å ta en beslutning eller sagt på en annen måte, å bestemme oss for noe. Gjennom dagen står vi ovenfor ulike valg og vi må velge mellom alle mulighetene. Vi kan velge å stenge oss ute fra det som skjer å reise innover i et forsøk på å stenge verden ute. Vi stenger oss inne med våre tanker og følelser. Andre ganger velger vi å stå i følelsene og tankene vi måtte ha. Vi velger å møte vinden som livet fører med seg og møter livet med de menneskene vi har ombord.

Når vi skal ta ett valg kan det være en fordel å vite så mye det er mulig om alternative konsekvenser dette valget kan føre med seg. Om vi velger å gå inn i oss selv i et forsøk på å stenge resten av verden ute, velger vi kanskje en vei som tilsynelatende ser enkel ut. Om vi velger å forholde oss til de tanker og følelser som måtte dukke opp kan det kjennes smertefullt med en gang. All erfaring sier meg at livet blir bedre når jeg tørr stå i de følelsene jeg lar omgivelsene produserer i meg.

En måte å kartlegge mulige konsekvenser er med penn og papir. Jeg liker å tenke på papiret og notere ned alle mine tanker og følelser. Jeg bevisstgjør meg selv og tar en titt på vinden som blåser og havets krusninger. Det er mulig å føle det bedre, for så å føle det enda bedre. Det er mulig å være lykkelig å leve i kjærlighet. Selv når det kruser på havet å det blåser i seilene. Men først må du være ærlig. Du trenger å se på vinden som den er og se deg selv. Du trenger klarhet i hvordan vinden blåser og hvordan du som kaptein vil forholde deg til denne vinden.

Dersom du velger å stå i følelser og ubehagelige tanker kan dette hjelpe deg på veien til å føle det bedre. All erfaring i eget liv forteller om de gangene jeg har hatt størst vekst. Det er når jeg har hatt styrke og mot til å stå i mine følelser. Jeg har valgt å se på livet som det er og forholde meg til alle de ytre omstendighetene som påvirker mitt indre liv. De dagene jeg starter morgenen på en fin måte og avslutter kvelden på en fin måte blir alt i mellom så mye bedre. I dag velger jeg å leve med mine følelser. Jeg er et menneske som noen ganger opplever smerte, andre ganger glede. Vi er mennesker med følelser og valg som kan fylle dagen med alle de gode øyeblikkene som er å finne på havet.

 


1 tanke om “Å leve i livets valg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.