Effektivitet

Det å få gjort det du skal i løpet av dagen har praktiske konsekvenser. Når du er effektiv får du gjort disse tingene mye fortere. Det ligger i selve ordet ”effektivitet”, å få gjort flere ting i et raskere tempo. Når du får gjort flere ting, og det du gjør går fortere betyr det at du får plass til enda flere ting inn i livet ditt.

Effektivitet kan bety ulike ting, i denne sammenheng prater vi om å få gjort oppgaver i en prioritert rekkefølge og i ett større tempo. Du får en effektiv struktur på dagen din, hvor du får gjort det viktigste først og dagen blir fylt med mer av det du ønsker. Det å få noe gjort på en ryddig og rask måte vil jeg si er effektivt.

Jeg husker hvor avgjørende det var for meg å lære teknikker til å bli mer effektiv. Den teknikken jeg vil presentere for deg løsnet opp gjøremålene mine så jeg ble oppmerksom over hva som var det viktigste å gjøre i løpet av dagen og i hvilke rekkefølge jeg burde gjøre det jeg hadde tenkt å gjøre.

Om du ønsker å bli mer effektiv kan du sette deg ned med penn og papir. Du skriver ned alle de ting du tenker du burde gjort, har planer om å gjøre eller bare lurer på om du burde gjøre. Få alt ned på listen. Når du har alle gjøremålene klart foran deg, ser du over en og en ting. Nå kan du sette bokstaven V foran det som er viktig og H foran det som haster. Du har nå en oversikt over hva du tenker er viktig og hva som haster å få gjort i livet ditt.

Nå kan du prioritere gjøremålene dine som følger: Viktige ting som haster tar du først. De tingene som kun er viktige tar du nest. De tingene som bare haster kommer etter dette og til slutt på listen kan du skrive de tingene som verken haster, eller er viktig. Ting som bare tar opp tid og plass i din oppmerksomhet.

Om du tar deg tid til denne lille planleggingen og  lager en struktur av dagen vil du bli mer effektiv. For det første blir du klar over hva du har å gjøre. Du blir klar over hvilke av de tingene som er viktige for deg og om noen av oppgavene haster å få gjort. Du vil få gjort mye mer i løpet av en dag. Du har nå en strukturert plan for dagens gjøremål og du har en plan for å gjennomføre dagen på en effektiv måte.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.