Hvorfor bruke tid på målsetting?

Jeg vil gjerne besvare spørsmålet om målsetting med ett annet spørsmål. ”Hvor langt kan du komme uten å hvite hvor du skal”. Med målsetting vil du bevege deg i en bestemt retning. Når du definerer din målsetting, vet du hvilken retning dine mål vil ta deg. Din målsetting hjelper deg dit du ønsker, målsetting gir deg retning i livet.

Når du vet hva du ønsker kan målsetting hjelpe deg til å virkeliggjøre disse ønskene. Tiden du bruker på målsetting er verdifull, det er din tid, ditt liv. For noen mennesker kan det å føle godt være selve formålet med livet. Dersom det er slik for deg vil det å føle godt være knyttet til å leve et bra liv. Ett bra liv definert ut fra hvilke drømmer du har. Hva inneholder et bra liv for deg? Drømmene dine blir en beskrivelse av hva som føles godt. Målsetting gir uttrykk for disse drømmene, og disse drømmene forteller hva et bra liv er for deg. Målsetting blir da en beskrivelse av hva du kan gjøre for å føle det godt. Å føle det godt, for så og føle det bedre og bedre.

Siden de fleste av oss ønsker å leve et liv med mening vil det være av stor betydning å lære om målsetting. Hva gir livet ditt mening? I e-boken ”slik får du 2012 til å bli ditt beste år” får du hjelpe med å finne dine drømmer. Der er også gratis målsetting verktøy du umiddelbart kan ta i bruk i ”slik får du 2012 til å bli ditt beste år”.

Du bør sette av tid til målsetting så ofte du finner det nødvendig. Jeg benytter en uke i slutten av året for å oppsummere og legge planer for neste. Noen vil ha glede av å gjøre målsetting øvelser en gang i måneden, eller hver uke. I perioder setter jeg meg ned hver kveld å lager målsetting for neste dag. Det er ditt valg og ditt liv, jeg vil uansett anbefale å starte med målsetting med en gang og gjøre målsetting til en vane.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.