Å stå på de bøkene vi leser

Noen mener vi er et resultat av de menneskene vi omgås og de bøkene vi leser. Dersom dette er sant burde vi vel bruke noe plass å diskutere temaene litt mer i dybden. Flere sierjo at ledere alltid leser bøker. Dette betyr at de som ønsker å utvikle seg til en leder burde lese bøker. En måte å nå opp til en høyere hylle, er å stå på de bøkene vi leser. Fra alle bøker jeg har lest er det noe jeg tar med meg og lærer. Det er helt fantastisk å kunne bli kjent med tankene til mennesker som har tråkket rundt i erfaringer på planeten før oss.

De bøkene du har tilgang på, men ikke leser hjelper ingenting. Bøker kan lære oss nye ferdigheter, de kan peke på store sannheter, vi kan få oppvåkninger fra bøker og vi kan argumentere med forfatteren. Å bli kjent med bøker kan gjøres på flere måter. Når jeg skulle lære meg sidemål, hørte jeg på lydbøker. En helt enkel, og for mange en god måte å tilegne seg kunnskap. Som regel foretrekker jeg å lese bøker og gjøre det alene, men noen bøker har det også vært nyttig å diskutere med andre som har lest den samme informasjonen. På den måten har vi vokst sammen gjennom å dele erfaringer og tanker med hverandre.

Den eneste måte å komme igang med å lese (dersom du ikke allerede gjør det), er å begynne. skaff deg en hvilken som helst lettlest bok. Sett av for eksempel ti minutter om dagen, gjerne på morgenen eller kvelden. Planlegg tiden din og følg opp planen. Når du er klar, begynner du å lese. Finner du en bok som gir verdifull bagasje og engasjerer, kan du oppleve å sette pris på disse minuttene med lesing. Dersom du leser om morgenen kan boken også følge deg og inspirere gjennom hele dagen.

Dersom du setter av ti minutter hver dag å leser kun to sider, vil du i løpet av to måneder ha lest en bok på 120 sider. Når boka gir deg verdifull innsikt, kan du legge den under dine føtter slik at du når til en hylle som er høyere oppe. Noen bøker vil engasjere til forandring, andre gir verdifulle tanker du kan bruke når du skal innvestere tid eller penger. Noen bøker viser hvordan du kan skape en formue, andre forteller om bedre helse. Alt du trenger å vite for å leve et fantastisk liv er skrevet ned. Det eneste du trenger å gjøre er å skaffe deg informasjonen og deretter følge opp med handling. Lykke til!

Én tanke om “Å stå på de bøkene vi leser

  1. Tilbaketråkk: The Angel Inside | PersonligUtvikling.net

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.