NYTTÅRFORSETT SOM VIRKER

Det er mange som lager nyttårsforsett og i følge Aftenposten Junior 7-13.januar 2014 er de vanligste å spise mindre godteri og se mindre på TV. Noen uker inn i det nye året gir dessverre flere opp om sine nyttårsforsett, en av grunnene kan du lese om her.

 

Hvorfor har man nyttårsforsett? 

Erik er nå en voksen mann som i mange år så TV og spiste ostepop hver kveld. En dag regnet han hvor mye penger og tid dette kostet. I løpet av året spiste han ostepop for mer enn 10.000 kroner og så TV to timer om dagen, til sammen en måned av året.

 

Tenk på det du vil ha

Han fortalte seg selv at han ville spise mindre ostepop og se mindre TV. Etter noen dager uten ostepop og TV hadde han tenkt så mye på det at han ikke klarte la vær. Han måtte se TV og spise ostepop. Det han tenkte på mesteparten av tiden fikk han mer av, derfor bør du tenke på det du ønsker istedenfor det du ikke ønsker.

Så hva kunne Erik tenke på (å dermed gjøre) istedenfor TV og ostepop? Var det å spille et spill, lese donald, skrive en sang, danse, leke, chatte, eller bare sitte stille å slappe av. Han bestemte seg for å lese i en bok isteden.

 

Penn og papir

Han synes det var vanskelig å endre fra TV til bok, så han skrev en setning for å huske ønsket sitt. Han beskrev nyttårsforsettet som om det allerede hadde skjedd og dette er setningen han lagde ”Jeg har lest et kapittel av en bok hver kveld”.

 

Han lurte hjernen

Han brukte litt tid hver dag til å lese setningen, etterhvert trodde hjernen det alt hadde hendt og slik ble det til virkelighet i livet hans.

Det du tenker på mesteparten av tiden får du mer av i livet. Alt blir på en måte mulig, siden du selv bestemmer hva du vil tenke på mesteparten av tiden. Hvert øyeblikk av livet kan du endre dine tanker, du trenger ikke vente til neste nyttår.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.