Lykke!

Om du ønsker en dyp og varig følelse av glede og velvære kan det være lykke du søker. I følge ordbok definisjonen på lykke er det en dyp og varig følelse av glede og velvære. Det virker som noe grunnleggende i vår natur å søke etter en slik dyp og varig følelse, Vi ønsker vel alle å ha det godt og føle det bra?

Vi virker å være mest lykkelig når vi glemmer oss selv i samspill med andre. Når vi tar i bruk en mulighet til å bruke våre evner. Når vi er i det vi gjør med hele oss, gir slipp på oss selv samtidig og bidrar med oss selv i situasjonen. For meg er dette som å glemme tid og sted å kun være i det jeg gjør. Vi virker å være opptatt av øyeblikket og det som befinner seg i det når vi er lykkelige, ikke fortid eller fremtid.

Ord som kan beskrive lykke vil være glede, kunnskap, indre styrke, frihet, kjærlighet, takknemmelighet, Lidenskap, entusiasme og iver. Vi snakker om gode følelser som er høyt oppe på den emosjonelle skalaen. Se innlegget «Vibrasjonen til følelsen» for å se forslag på den emosjonelle skalaen. Grunnleggende virker lykke å dreie seg om sanselige gleder, moro og tilfredshet, men også en form for undring og ekstase. I følge Aristoteles finnes det tre former for lykke.

  1. Lykke kan være et liv i lyst og fornøyelser. Dette kan vi kalle det nytende livet, hvor vi søker sanselige gleder og tilfredstillelse.
  2. Lykke kan være et  liv som fri og ansvarlig borger. Dette kan vi kalle det gode liv, hvor vi gjennom arbeid eller andre måter søker å bruke våre evner og kvaliteter.
  3. Lykke kan være livet som forsker og filosof. Dette kan vi kalle det meningsfulle livet, hvor vi søker å kjenne oss selv med våre evner, kvaliteter og styrker. Vi søker å bruke disse evnene, kvalitetene og styrkene til tjeneste for noe større enn oss selv. Det som er bra for oss, er bra for meg. Vi søker å være i tjeneste for andre.
Dersom du velger bevisst å søke lykken kan du skape et mer meningsfullt liv, eller du vil finne tilfredshet i det livet du allerede lever. Etter i dag kan du plassere deg selv å lettere søke og finne lykke. Gjennom Aristoteles kan vi se at vi faktisk lever lykkelige liv, eller at vi er i stand til å gjøre det. Uansett hva vi fyller tiden med, kan vi være lykkelige!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.